Jaap Robben

Wantij

Op 1 mei verschijnt Wantij, het wandelboek dat Jaap schreef voor de Terloops-reeks van Uitgeverij Van Oorschot. In elk deel van deze prachtige reeks beschrijft een auteur een wandeling.

Voor Wantij besloot Jaap te gaan wadlopen naar Schiermonnikoog. Omdat de Waddenzee door de zeespiegelstijging langzaam verdrinkt. Waardoor wadlopen wellicht over tien jaar al niet meer mogelijk zal zijn. Robben verwacht een kalme, haast meditatieve tocht, omringd door niets anders dan luierende zeehonden en talloze verborgen schatten die de zee heeft achtergelaten. Maar al snel wordt duidelijk dat hij zich heeft vergist, de wandeling blijkt allesbehalve meditatief.

Robben zoekt de rust op achteraan de stoet en verbaast zich daar over hoe weinig er eigenlijk te zien is: geen zeehonden en krioelende beestjes in het zand, alleen maar een enorm, uitgestrekt vlakte zompige modder. En terwijl hij voort baggert naar het noordelijkste puntje van Nederland, probeert Jaap te zien wat onzichtbaar is. Een verhaal over vergeten en verdwijnen. Maar ook over kijken en herinneren.

Wantij ligt vanaf 1 mei 2024 in de Nederlandse en Vlaamse boekhandels.

Contact

Jaap wordt vertegenwoordigd door zijn manager Michaël Roumen. Voor optredens en andere zakelijke verzoeken kunt u een bericht sturen naar: michael@michaelroumen.com 
Postbus 92
2501 CB Den Haag 

 
Voor persverzoeken rondom Schemerleven kunt u contact opnemen met Charlotte van Arnhem:
c.van.arnhem@singeluitgeverijen.nl