Jaap Robben

Reportagereeks over kleine protesten

Dit voorjaar publiceert Jaap Robben in Trouw een reportagereeks over kleine protesten. In de media verslaat dagelijks over protesten van boze boeren of klimaatactivisten die zich ergens aan vastplakken. Maar wie zijn de mensen die de straat op gaan en met hun standpunt de krant niet halen? Waar maken zij zich druk om? Wat drijft hen om steeds opnieuw met hun spandoek op pad te gaan? Om de week verschijnen de artikelen in de zaterdageditie van Trouw. Met steeds een prachtige tekening van Gemma Pauwels.

Hier zijn de artikelen terug te lezen over het studentenhuisvestingsprotest in Nijmegen, het Tibetaanse protest bij de Chinese ambassade, de dierenrechtenactivisten tegen Foie Gras bij restaurant ’t Kalkoentje, de Marxistische-Leninisten van de Rode Morgen tegen zowel het Russische als het NAVO-geweld in Oekraïne. De klimaatactivisten bij de Rabobank en de staker bij verfproducent PPG in Uithoorn.

En het slot op 1 juli mijn laatste artikel waarin ik terugblik op deze reportage reeks. ‘Stoppen? Dan is al dat demonstreren voor niets geweest.’

Op 30 juni was Jaap te gast bij Radio 1 in het programma Spraakmakers om over deze reportagereeks te vertellen. Dat gesprek is hier terug te luisteren.

Contact

Jaap wordt vertegenwoordigd door zijn manager Michaël Roumen. Voor optredens en andere zakelijke verzoeken kunt u een bericht sturen naar: michael@michaelroumen.com 
Postbus 92
2501 CB Den Haag 

 
Voor persverzoeken rondom Schemerleven kunt u contact opnemen met Charlotte van Arnhem:
c.van.arnhem@singeluitgeverijen.nl