Prentenboek

2016
Uitgeverij Gottmer
ISBN 9789025761653
Samen met illustrator Benjamin Leroy

VERTALINGEN

Chinees PHEI Xue Li 
Deens Skrækkelige Rikke Lamberth Torben Lamberth 
Frans Suzie Zanie Père Fouettard Annette Eskénazi 
Italiaans Susi Sinnos Laura Pignatti

 

Suzie en de stinkvinger

Over het boek:
Suzie Ruzie is een eigenzinnig meisje met eindeloos veel energie en fantasie. Net als elke peuter maakt ze elke dag weer van alles mee. Zo kent ze een leuk spel: ‘Raad eens wat je ruikt’. Suzie doet een blinddoek om en haar beste vriend Hond laat haar lekkere dingen ruiken. Maar als Suzie aan de beurt is, krijgt Hond ineens een stinkvinger onder zijn neus… Waar o waar stinkt Suzies vinger naar?

Over de reeks
Samen met tekenaar tekenaar Benjamin Leroy bedacht en maakte Jaap de vier boeken over Suzie Ruzie. Waarom bestaat er nog geen boek over een stinkvinger? Of een schaartje dat honger heeft om te knippen. En waarom zijn er zoveel regels in een zwembad?

Allereerst was er haar naam: Suzie Ruzie. Jaap en Benjamin wisten direct wie dit meisje was. Suzie bedenkt altijd een fantastisch spelletjes waar haar vriend hond aan mee moet doen. Ze heeft een fantasie die naadloos overloopt in het dagelijks leven. Suzie wil nooit een kusje geven, behalve wanneer ze een mond vol koekkruimels heeft. Ze is zo’n kind dat weet dat een stroopwafel perfect in de cd-speler past.

Zoals bij al hun boeken werkten tekenaar en schrijver intensief samen waardoor tekst en tekening elkaar steeds inspireerden en er achteraf niet meer te zeggen is wie wat bedacht heeft, omdat het van hen allebei is. Inmiddels heeft Suzie veel fans en worden er zelfs heuse Suzie Ruzie festivals georganiseerd.

recensies
‘Geestig en verrassend, waarbij de makers een mooie ironische balans vinden tussen het speelse en het ranzige. Dit derde deel in de reeks over een balorige kleuter zonder manieren bulkt alweer van de visuele grapjes, hilarische karikaturen en aanstekelijk swingend rijm. Entertainment van de bovenste plank!’ **** De Morgen

lees hier meer recensies →

Youtube
Vimeo
Google Maps