Jaap Robben

twee-vliegen
2004
Steunzool
Met ontwerpster Suzanne Hertogs (Ontwerphaven)
Bekroningen & nominaties
Vertalingen en
Bewerkingen

Twee vliegen

Zijn eerste bundel Twee vliegen bracht Jaap uit in eigen beheer. Onder de naam Uitgeverij Steunzool. Een naam waarbij geïnteresseerde ooms knikten: ‘nou, nou dat is niet de minste uitgeverij.’ Terwijl de voorraad zich bevond onder de hoogslaper bij zijn ouders thuis. 


In eerst instantie zou de bundel in een kleine oplage verschijnen, maar door de nauwe samenwerking met ontwerpster Suzanne Hertogs werden er uiteindelijk 1250 exemplaren van deze bundel verkocht. Die exemplaren verkocht hij ook aan boekhandels, die belden op zijn mobiele nummer waardoor Jaap maanden lang de telefoon opname bij onbekende nummers met: ‘Ahum. U spreekt met Uitgeverij Steunzool’. De uitgeverij bestaat allang niet meer, al komt er soms nog weleens reclame voor de directie van de uitgeverij met de vraag of het personeel geen nieuwe bureaustoelen nodig heeft.

"Inhoudelijk fijnzinnig, speels, geestig, ontroerend en subtiel."
– Noord Hollands Dagblad
"Elke keer weer een verrassende draai, die zeker weten een lach op je gezicht zal toveren! Eigenlijk altijd in je tas gooien en tevoorschijn halen als je een klein geluksmomentje nodig hebt!"
– Pauze
"Iedere pagina is iets bijzonders." ****
– CultOnline

Contact

Jaap wordt vertegenwoordigd door zijn manager Michaël Roumen. Voor optredens en andere zakelijke verzoeken kunt u een bericht sturen naar: michael@michaelroumen.com 
Postbus 92
2501 CB Den Haag 

 
Voor persverzoeken rondom Schemerleven kunt u contact opnemen met Charlotte van Arnhem:
c.van.arnhem@singeluitgeverijen.nl